Timing nekt The Boss

Veel verhaal heeft komedie The Boss niet, een vehikel voor comédienne Melissa McCarthy over de ondergang en wederopstanding van de superrijke zakenvrouw Michelle Darnell, haar persoonlijke assistente (Kristen Bell) en rivaal (Peter Dinklage). Komedies hoeven niet veel verhaal te hebben, als ze maar grappig zijn. Dat lukt The Boss niet zo goed als het superieure Spy, de McCarthy-hit van vorig jaar. Het blijft een aaneenschakeling van lukraak aan elkaar geplakte sketches die met weinig flair in beeld worden gebracht.

Sommige sketches zijn best leuk, de meeste niet, dankzij slechte timing en vooral gebrek aan puntigheid: scènes zeuren veel te lang door. McCarthy heeft een mondopener in als ze haar tanden wil laten bleken: zoiets ziet er koddig uit, maar de situatie wordt nodeloos gerekt: weg grap. Aardiger is de scène waarin McCarthy en Bell eindeloos elkaars borsten bevoelen: daar speelt tijdsduur een cruciale rol. Hoe langer het duurt, des te ongemakkelijker en grappiger de scène wordt. Maar sla The Boss gerust over en hoop over drie maanden het beste van de (bijna) all-female Ghostbusters.

    • André Waardenburg