Acht familieleden ‘executiestijl’ vermoord op platteland Ohio

De familieleden zijn allemaal gedood met een schot in het hoofd. De dader is nog voortvluchtig.

Door politie afgezet gebied op de Union Hill Road afslag vvan Pike County.
Door politie afgezet gebied op de Union Hill Road afslag vvan Pike County. Foto John Minchillo / AP

Op het platteland van de Amerikaanse staat Ohio zijn vrijdag acht leden van dezelfde familie vermoord. Volgens de autoriteiten zijn de familieleden, zeven volwassenen en een 16-jarige jongen, ‘executiestijl’ om het leven gebracht met een hoofdschot. Twee kinderen en een baby hebben het drama overleefd.

De schutter is nog voortvluchtig. Bewoners zijn gewaarschuwd dat hij of zij gewapend en gevaarlijk is. Mogelijk zouden er nog meer slachtoffers zijn gevallen, maar dat is onduidelijk volgens Amerikaanse media. Volgens openbare aanklager Mike DeWine en Pike County Sheriff Charles Reader zijn er ook nog geen aanhoudingen verricht, meldt Fox News. Het is nog onduidelijk of de schutter zich wel of niet onder de doden bevindt.

De acht doden werden gevonden op vier locaties. Daarvan waren drie er huizen in het plaatsje Piketon, ongeveer honderd kilometer ten zuiden van Columbus. Momenteel onderzoeken de autoriteiten welk motief de dader(s) zou(den) hebben gehad. Geen van de slachtoffers leek volgens de autoriteiten zichzelf te hebben omgebracht, dus ten minste één dader is nog voortvluchtig.


Volgens persbureau AP is Pike County een plaats die al lange tijd economisch in zwaar weer verkeert. In Piketon werd in 2001 een uraniumfabriek gesloten. Gouverneur en Republikeinse presidentskandidaat John Kasich liet weten de situatie in Pike County nauwlettend in de gaten te houden: