Nederlandse speler bij verdachte partij

De Nederlandse tennisbond heeft bij de verantwoordelijke instanties een verdachte partij van een Nederlandse speler gemeld. Een woordvoerder van de KNLTB bevestigde woensdag berichtgeving van de NOS over een mogelijk geval van matchfixing. „We hebben het Openbaar Ministerie en de Tennis Integrity Unit op de hoogte gebracht van deze zaak. We wachten nu de uitkomst van het onderzoek af”, zei een woordvoerder. In Turijn speelde Mark Vervoort met zijn Belgische dubbelpartner Yannick Mertens dinsdag een partij in het dubbelspel van een challengertoernooi. Tijdens het duel tegen twee Italianen werden verdachte gokpatronen geconstateerd. Ook bleek de inzet bij een gokwebsite extreem hoog: zo’n 91.000 euro. Vervoort staat 141ste op de wereldranglijst voor dubbelspelers. Hij was niet voor commentaar bereikbaar. (ANP)