Australische televisieploeg vrijgelaten in Libanon

Een Australische tv-ploeg, die in Libanon werd gearresteerd wegens medewerking aan het ontvoeren van twee kinderen, is woensdag vrijgelaten na een overeenkomst met de vader. Die werd buiten de rechtbank om gesloten. De vier medewerkers van 60 Minutes waren in Beiroet om vast te leggen hoe een Australische moeder en een hulporganisatie de kinderen terughaalden bij een Libanese vader. De kinderen waren volgens de moeder, Sally Faulkner, door de vader meegenomen voor een vakantie van drie weken maar waren niet teruggekomen. De ploeg werd samen met de moeder op 12 april gearresteerd omdat de vader een aanklacht wegens ontvoering indiende. Dat gebeurde nadat de twee kinderen op straat waren meegenomen. Volgens Australische media is de zender Channel Nine met de vader een schadevergoeding van enkele tonnen overeengekomen. De vader liet daarna de klacht tegen de tv-ploeg en ook de moeder varen waarna zij werden vrijgelaten. (ANP)