AZ wint bij ADO, Cambuur op weg naar degradatie

AZ staat met 53 punten nog vier punten achter op de nummer drie: Feyenoord.

SC Cambuur - Willem II, een redding van Willem II-keeper Kostas Lamprou.
SC Cambuur - Willem II, een redding van Willem II-keeper Kostas Lamprou. Foto ANP

AZ heeft zich donderdag weer alleen op de vierde plaats in de Eredivisie genesteld na een overwinning van 2-1 op ADO Den Haag. Doelpunten kwamen van Dabney dos Santos en Markus Henriksen. Tom Beugelsdijk scoorde de gelijkmaker voor ADO.

AZ staat met 53 punten nog vier punten achter op de nummer drie: Feyenoord. Achtervolgers FC Utrecht en Heracles Almelo staan drie punten achter op AZ. ADO Den Haag staat elfde.

SC Cambuur - Willem II

Intussen mag SC Cambuur zich voorzichtig opmaken voor degradatie. De ploeg uit Leeuwarden pakte donderdag een punt tegen Willem II, maar heeft - met nog twee duels te gaan - vier punten achterstand op concurrent De Graafschap.

Cambuur ging vol voor de zege en werd in de 24e minuut beloond met de 1-0 van Jamiro Monteiro. Willem II kwam door een goal van Jordens Peters snel op gelijke hoogte. De club passeerde Excelsior en staat nu vijftiende.

Twitter avatar SCCambuurLwd SC Cambuur Marcel Keizer: “We hebben vanaf het begin alles gegeven, publiek heeft ons ook geholpen. Jammer van de 1-1″. #camwil https://t.co/QQeDKFPfMs

(ANP)