Braziliaanse elektrofunk en relaxte strandhouse

De Britse zanger Zayn was nog een kind toen Zuco 103 een van de leukste bandjes van het land was. Zuco is nu terug bij hun ‘brasilectro’ van eind jaren negentig, en het voormalig tieneridool Zayn zoekt naar een meer volwassen stijl.

Eind jaren negentig, toen tropical house en global bass nog geboren moesten worden, was er een Nederlands trio dat Braziliaanse ritmes mengde met elektronische beats. Zuco 103 was een van de leukste bandjes van het land, met de uiterst charmante zangeres Lilian Vieira. Nu zijn ze weer terug bij de ‘brasilectro’ waar ze acht jaar geleden op het laatste album vanaf waren gestapt. En dat is winst, want het album laveert heerlijk tussen zweterige Braziliaanse electrofunk en lanterfanterige strandhouse met af en toe een ritmisch experiment.

Etno Chic is niet zo genredefiniërend als hun eerste platen, misschien is dat gewenning.

Maar luister naar de stuiterende soca met blazers van Na Luta of de industriële bas met lieve zang van Song for Lelé en je weet dat Zuco 103 een van de meest ervaren krachten is in de tropische elektronica.

    • Leendert van der Valk