International Dijkema naar Italiaanse topclub

Volleybalster Laura Dijkema speelt de komende twee seizoenen bij de Italiaanse topploeg Igor Gorgonzola Novara. De club meldde dinsdag op zijn website de komst van de 26-jarige spelverdeelster van het Nederlands team. Dijkema gaf afgelopen weekeinde al aan dat ze zou vertrekken bij haar huidige Duitse club Dresdner SC, waarmee ze nog volop in de race is voor prolongatie van de landstitel. De Drentse kiest dus voor een avontuur in Italië, nadat ze eerder in haar carrière al eens in Turkije volleybalde. Dijkema hoopt zich volgende maand met het nationale team te kwalificeren voor de Olympische Spelen. Dijkema is uitgegroeid tot een topspeelster. Met dank aan bondscoach Giovanni Guidetti, de Italiaanse bondscoach van het Nederlands team. Met zijn aanpak heeft hij van Dijkema een stabiele, internationaal hoogwaardige spelverdeelster gemaakt. Voorheen had ze moeite constant een hoog niveau vast te houden. (ANP)