Boze ADO-fans zoeken eigenaar Wang in hotel

Tientallen supporters van ADO Den Haag probeerden dinsdag verhaal te halen bij de Chinese clubeigenaar Wang Hui. Ze verzamelden zich bij hotel Des Indes in Den Haag, maar kregen daar van het personeel te horen dat Wang niet in Des Indes overnacht. Wang, die deze week in Nederland is, ontsloeg dinsdagochtend directeur Jan Willem Wigt uit ontevredenheid over diens functioneren. „Ik heb te accepteren dat de grootaandeelhouder niet met mij verder wil”, aldus Wigt. Sinds Wang de club in handen heeft, is het onrustig bij ADO, zowel op bestuurlijk als financieel vlak. Dinsdag werd ook bekend dat Ton Rutgrink terugtreedt als commissaris. Hij wordt vervangen door Wim Deetman. De oud-burgemeester van Den Haag is afgevaardigd door de gemeente, dat zo gebruik maakt van haar prioriteitsaandeel in de club. (NRC)