Algemeen directeur Jan Willem Wigt van ADO Den Haag vertrekt per direct

Algemeen directeur Jan Willem Wigt vertrekt per direct bij ADO Den Haag. De club meldde dinsdag dat hij niet meer voorkomt in de plannen van de Chinese clubeigenaar Hui Wang. Toen Wigt dat te horen kreeg, stapte hij op. Wigt was ruim een jaar directeur bij de eredivisionist. „Ik heb te accepteren dat de grootaandeelhouder niet met mij verder wil”, liet hij weten. Wigt en Wang leefden al tijden op gespannen voet met elkaar. Wigt haalde in december verbaal uit toen zijn club tevergeefs bleef wachten op 3,7 miljoen euro, die was toegezegd voor het bedrijf United Vansen van Wang. „De communicatie is zeer pover, dat zet de relatie onder druk. Afspraken niet nakomen kan natuurlijk niet.” Wang sloeg begin dit jaar terug in een interview in de Volkskrant. „Wie niet mee wil werken, is vrij om te vertrekken. ADO moet ophouden mij, de baas, in het openbaar door het slijk te halen.” (ANP)