Shell wil verder inkrimpen en opent vertrekregeling

De vrijwillige vertrekregeling is onderdeel van de wereldwijde banenreductie bij het concern.

Foto Arie Kievit / ANP

Shell heeft in Nederland een vrijwillige vertrekregeling geopend voor personeel, zo bevestigt een woordvoerder van het concern na berichtgeving van het AD. Werknemers met een jaarsalaris van 75.000 euro of meer in Rijswijk en Amsterdam komen in aanmerking voor de regeling.

De vertrekregeling is onderdeel van de wereldwijde banenreductie bij het concern. Door de scherpe daling van de olieprijs en de overname van de Britse gasproducent BG werd eerder al bekend dat wereldwijd 10.300 banen bij Shell verdwijnen.

Lees ook het interview met Shell-topman Ben van Beurden: ‘Wij zijn ervan overtuigd dat de olieprijs weer zal stijgen’

Bij Shell Nederland werken momenteel meer dan 11.000 mensen. Cijfers van het AD dat het olie- en gasconcern in Nederland 2.000 banen zou schrappen, is volgens een woordvoerder van het olie- en gasconcern nergens op gebaseerd: “De nadruk bij een vrijwillige vertrekregeling ligt erop dat er geen aantal aan vast hangt.”

Volgens de krant kunnen medewerkers tot 1 juli aangeven vrijwillig te vertrekken. Dan zal blijken of genoeg mensen van de vertrekregeling gebruik maken.

    • Maarten Back