Schattig geanimeerde vechtrobots op een verre planeet

Wie vrees je meer? Dracula, aliens of schattige vechtrobots? Hoe dan ook, met alle drie kan je deze week genadeloos afrekenen.

None

Eindelijk verschijnt er weer eens een strategiegame die geen kloon is van geldverslindende apps zoals Clash of Clans. Mech Com 2 is een ouderwetse strategiegame, geïnspireerd door het Britse Warzone 2100 (uit 1999). Oftewel: het biedt voor het bedrag van een euro een spelervaring die zich kan meten met die uit de hoogtijdagen van games als Command & Conquer. Verfrissend in een tijd waarin ontwikkelaars kiezen voor het grote makkelijke geld van in-app aankopen. Mech Com 2 is even eenvoudig als het schattig geanimeerd is. Je moet op een verre planeet bases bouwen met raffinaderijen om schaarse grondstoffen te delven, fabrieken om zogeheten ‘Mechs’ te produceren en laboratoria voor sterkere wapens op die wandelende tanks. Je bestuurt je leger vechtrobots door ze aan te raken op je beeldscherm en hun bestemming aan te klikken. Het doel is verder simpel: al je tegenstanders kapot schieten en opblazen. Mech Com 2 is een uitstekend spel om tussendoor te spelen en eist weinig moeite om te leren spelen. Deze game is dus niet alleen leuk voor de strategiefan.