Shell opent vrijwillige vertrekregeling

Shell heeft in Nederland een vrijwillige vertrekregeling geopend voor personeel, zo bevestigt een woordvoerder van het energieconcern na berichtgeving hierover woensdag in het Algemene Dagblad. Werknemers met een jaarsalaris van 75.000 euro of meer in Rijswijk en Amsterdam komen in aanmerking voor de regeling. De vertrekregeling is onderdeel van een wereldwijde inkrimping bij Shell. Het concern maakte al eerder bekend naar aanleiding van de daling van de olieprijs en de overname van de Britse gasproducent BG wereldwijd 10.300 banen te schrappen. Bij Shell Nederland werken meer dan 11.000 mensen. Volgens het AD verdwijnen er in Nederland tweeduizend banen. Volgens de Shell-woordvoerder is dat aantal nergens op gebaseerd: „De nadruk bij een vrijwillige vertrekregeling ligt erop, dat er geen aantal aan vast hangt.” Volgens het AD kunnen medewerkers tot 1 juli aangeven of ze vertrekregeling gebruik willen maken. (NRC)