Wietstekje duurder na politie-ingrijpen

De prijs van stekjes van wietplantjes is in Noord-Brabant recent verviervoudigd. De politie in die provincie ziet dit als een succes in de strijd tegen de drugscriminaliteit. In februari en maart heeft de politie in Noord-Brabant 27.000 stekjes gevonden, goed voor 165 plantages. „We horen criminelen op telefoontaps inmiddels klagen over de kwaliteit en de prijs van stekjes. Vorig jaar kostte een stekje nog 1,90 euro, nu 7,50”, zegt de Taskforce georganiseerde misdaad Brabant-Zeeland. (NRC) Ook klagen criminelen volgens Kiers over het feit dat stekjes bijna niet meer te verkrijgen zijn. De aanpak wordt in politiejargon het barrièremodel genoemd. De overheid verstoort criminele netwerken doelbewust door cruciale schakels in het productieproces van drugs uit te schakelen.