Kunst markt

None

Wat olieschets ‘Jacht op nijlpaard en krokodil’ uit de ‘Omgeving van Peter Paul Rubens’, olieverf op paneel, 43×60 cm. Op 27 april te koop op een ‘Old Masters’-veiling bij Sotheby’s in Londen. Richtprijs: 7.000-10.000 pond (9.000-12.900 euro). Online catalogus: sothebys.com

Bijzonderheid De compositie lijkt op die van het befaamde doek van Rubens (1573-1651) in de Alte Pinakothek in München. Daarvan is geen olieschets bekend. Omdat de voorstelling hier is gespiegeld, lijkt het waarschijnlijk dat deze schets is gebaseerd op een gravure van het Rubens-doek door P. Soutman.

Goede koop?Niels de Boer, van Kunsthandel P. de Boer in Amsterdam: „Een lekker losse interpretatie naar de gravure. Als je van Rubens houdt, doe je er een goede koop aan. Al heeft het vermoedelijk weinig met Rubens te maken – Rubens is veel nagevolgd en iedereen kan een kopie naar een gravure hebben gemaakt.”