In beeld

De wereldwijde strijd tegen ivoorhandel

Grote hoeveelheden onderschept ivoor werden afgelopen weken in brand gestoken of vernietigd. Olifanten en neushoorns zijn nog steeds dagelijks slachtoffer van stropers van deze illegale handel waarin miljoenen omgaan. Met het openbaar vernietigen of verbranden van het ivoor willen overheden, vaak in bijzijn van hoge ambtenaren, een krachtig signaal afgeven. Een indrukwekkend beeldoverzicht uit Kenia, Italië, Maleisië en Kameroen.
Een boswachter loopt op een beveiligde locatie bij de in beslag genomen ivoor in Nairobi, Kenia.
AFP / Carl de Souza
Ivoor wordt opgeslagen in beveiligde containers bij het hoofdkwartier van Kenya Wildlife Services, in Nairobi.
AFP / Carl de Souza
Een blik in de container.
AP / Ben Curtis
Italiaanse boswachters staan naast een stapel ivoor die vernietigd gaat worden met een shredder in Circus Maximus, Rome.
AFP / Alberto Pizzoli
De Italiaanse overheid heeft in samenwerking met de nonprofit-organisatie Elephant Action League een ton aan in beslag genomen ivoor vernietigd.
Reuters/Max Rossi
Een arbeider tilt een slagtand naar een stapel ivoor die later in brand zal worden gestoken in Nairobi National Park, Kenia.
Reuters / Thomas Mukoya
Douaniers leggen de vangst neer voor aanvang van een persconferentie in Bangkok, Thailand. Er werd 315 kilo aan ivoor in beslag genomen op het vliegveld, ter waarde van zo’n 700.000 euro.
Reuters / Chaiwat Subprasom
Boswachters van Kenya Wildlife Services poseren met in beslag genomen ivoor.
Reuters / Thomas Mukoya
Er werd zo’n 105 ton aan ivoor in brand gestoken.
Reuters / Thomas Mukoya
Boswachters in Maleisië halen ivoor uit de opslag voordat het wordt vernietigd in het Kualti Alam Waste Management-centre, in Port Dickson.
AFP / Manan Vatsyayana
Agenten kijken vanaf een afstand naar een stapel ivoor die verbrand wordt in Kameroen. Het was voor het eerst in april dit jaar dat Kameroen dat deed.
AP / Andrew Harnik
De Amerikaanse gezant van de VN, Samantha Power, was hierbij aanwezig om een krachtig signaal af te geven in de strijd tegen stroperij en handel in ivoor.
AP / Andrew Harnik
Een brandende stapel van 2.000 slagtanden en bewerkte producten van ivoor in het Palais de Congres in Yaounde, Kameroen.
AP / Andrew Harnik