Opinie

De Thuiskok: Homemade veggieburger

Illustratie Jet Peters
Illustratie Jet Peters

Zoals Isabel Boerdam, auteur van de hippe vegetariër, in haar hele boek steeds keuzemenu’s geeft, zo doet ze dat ook met haar veggieburgers. En dus mag je gaan twijfelen over kikkererwten, kidneybonen, zwarte bonen, linzen of doperwten, in combinatie met een van de vijf bindmiddelen, en optionele tofu, granen en smaakmakers. Mocht je het echt even niet meer weten, dan staan er op Boerdam’s gelijknamige blog een paar voorbeeldrecepten, zoals onderstaand recept. Hoeven wij lekker niet te kiezen.

Doe alle ingrediënten in een keukenmachine. Maal het geheel tot een egale massa. Blijft het kleven aan je vingers, voeg dan één voor één eetlepels toe van de havermoutvlokken of een ander bindmiddel om het tot een handelbare substantie te maken. Zet het geheel een half uurtje in de koelkast zodat het nog wat kan opstijven. Verwarm ondertussen de oven voor op 170 graden en beleg een bakplaat met bakpapier. Rol met je handen 8 balletjes van het beslag en druk ze plat als een burger op het bakpapier. Bak de groenteburgers in de oven in 20-30 minuten gaar en ‘droog’ zodat het een geheel blijft. Draai ze na 15 minuten om.