Bestrijd weer Dracula, dit keer met vlammenwerpers en raketten

In Operation Dracula is het zaak om de opnieuw verrezen oppervampier Dracula te bestrijden. Niet met een bosje knoflook, een zilveren ketting en een houten staak. Nee, met gevechtsvliegtuigen uitgerust met vlammenwerpers, gigantische raketten en dodelijke lasers. Dit zijn niet de vampieren die jij kent van Bram Stoker’s Dracula, The Lost Boys of zelfs True Blood. Operation Dracula is een game in de lange traditie van absurde shooters als Parodius. Dat betekent: het kleurenpalet van een jaren tachtig tekenfilm, soundtracks regelrecht uit een Japanse arcadehal (meer dan dertig opzwepende 16bit liedjes), beeldvullende bizarre eindbazen en bijna onmogelijk te ontwijken vijandelijk vuur. Het uiteindelijke doel van dit spel is om de onderdelen van een superwapen te verzamelen en voor eens en voor altijd de bloedzuigende griezel te vermoorden. Maar Operation Dracula is niet alleen maar slapstick en cartooneske folklore. Het is een verfrissende en uitdagende arcadegame.

    • Hans Klis