Dodental ramp Ecuador blijft stijgen tot ruim 500

Het dodental door de aardbeving in Ecuador is gestegen naar 507. Ook raakten zeker 4.605 mensen gewond door de beving van zaterdag, maakten de autoriteiten dinsdag bekend. Het dodental kan verder oplopen, er zijn nog 200 vermisten. De aardbeving veroorzaakte een ravage in het Zuid-Amerikaanse land. Gebouwen stortten in, wegen raakten onbegaanbaar en op veel plekken viel de stroom uit. Het epicentrum lag voor de kust, op zo’n 20 kilometer diepte. De beving werd honderden kilometers verderop in de hoofdstad Quito gevoeld. Ook elf buitenlanders overleefden de aardbeving niet. De slachtoffers zijn onder meer afkomstig uit Colombia, Cuba, Canada, Ierland en het Verenigd Koninkrijk. Woensdag werd er een nieuwe, kleinere, aardbeving waargenomen voor de kust. (ANP/DPA)