Zayn is soms nog een beetje puberaal

De Amerikaanse zanger Zayn was nog een kind toen Zuco 103 een van de leukste bandjes van het land was. Zuco is nu terug bij de ‘brasilectro’, Zayn wordt eindelijk volwassen.

None

Dat een tieneridool kan doorgroeien, bleek onlangs uit het succes van Justin Bieber die transformeerde tot beats-geörienteerde nachtvlinder. Ook Zayn Malik zoekt een volwassener stijl. Malik, de Pakistaans-Britse zanger die beroemd werd als lid van tienerband One Direction, ging solo en maakte samen met producer Malay (bekend van Frank Ocean), het album Mind Of Mine. Malik kiest niet de Bieber-route - ‘bad boy houdt van drugs en dansen’ - hij verrast met een plaat vol subtiel getoonzette ballades. Het zijn er veel (achttien) en ze zijn niet alle even geslaagd, maar Malik heeft een prettig kronkelige stem die goed tot zijn recht komt in de langzame soul die producer Malay bedacht. Die soul is uitgevoerd met afgeronde keyboards en verende elektronica; hun koel klinkende akkoorden staan mooi in contrast met de smekende toon van Maliks stem, in nummers als ‘Blue’ en ‘Lucozade’. Soms is Malik nog puberaal, bijvoorbeeld in de songtitel ‘TIO’ - de afkorting voor ‘take it off’

    • Hester Carvalho