Later… with Jools Holland

BBC 2, 23.00-23.30u.

En daar is-ie weer. Pianist en presentator Jools Holland (58) is terug voor seizoen 48(!) van het muziekprogramma met optredens van grote en kleinere namen. Zolang Jools een plekje heeft bij de ‘Beeb’ hebben muziekliefhebbers iets om naar uit te kijken op tv. De enthousiaste host verwelkomt Paul Simon als hoofdgast, die begin juni zijn dertiende soloplaat Stranger to Stranger uitbrengt. Naast een klassieke hit gaat Simon waarschijnlijk zijn nieuwe, speelse single ‘Wristband’ spelen. De andere grote gast van de avond is de Britse zangeres Laura Mvula. Zij zingt nummers van haar tweede album, de opvolger van haar sterke debuut Sing to the Moon. De verrassing van de avond kan wel eens Lake Street Dive worden. Deze groep uit Boston maakte onlangs hun tv-debuut in de talkshow van Stephen Colbert en brengt een fijne mix van swing, jazz, pop en soul. Verder: MC Kano, Jason Isbell en The Coral. Zoals altijd wordt de uitzending van dinsdag live uitgezonden. De BBC plaatst de optredens vrijwel meteen daarna op YouTube. Vrijdagavond laat volgt een langere aflevering.

    • Thijs Schrik