Johnny Depp maakt excuses in terriërrel

Johnny Depps vrouw overtrad met haar terriërs de strenge quarantaineregels in Australië. Maandag maakten zij en haar man hun excuses in een video.

Johnny Depp en diens vrouw Amber Heard Foto Australian Government/ AP Video

Een klein schandaal met het Amerikaanse acteursechtpaar Johnny Depp en Amber Heard, dat in Australië de ‘war on terrier’ is gaan heten, is na een jaar geëindigd in een weinig glamoureuze excuusvideo van het celebritykoppel.

In april 2015 konden Johnny Depp (52) en Amber Heard (29) ongezien hun twee terriërs Pistol en Boo meenemen. Streng verboden, want de dieren zouden wel eens ziektes met zich mee kunnen hebben gebracht die in Australië niet voorkomen. Door de honden niet aan te geven heeft het stel gezondheidstests ontlopen.

Het incident liep hoog op. Barnaby Joyce, de toenmalige Australische minister van Landbouw dreigde de honden te laten inslapen als ze niet snel het land zouden verlaten. Amber Heard vloog snel terug naar de Verenigde Staten. Depp noemde Joyce, tegenwoordig vicepremier, „een bezwete vetzak uit Australië”.

Maandagochtend stonden Depp en Heard voor de Australische rechter. Overgevlogen vanuit Hawaii en zichtbaar vermoeid, doezelde vooral Depp tijdens de zitting een paar keer weg. Ze moesten in onderstaande video hun excuses aanbieden, die later door Australië online werd gezet. Dat was voor de rechter voldoende.

De kosten van de video worden wel verhaald op Heard. Ook heeft zij een voorwaardelijke boete gekregen voor het vervalsen van douaneformulieren. In hun video lezen ze het volgende excuus voor:

Heard:Australia is a wonderful island, with a treasure trove of unique plants, animals and people.

Depp: It has to be protected.

Heard:Australia is free of many pests and diseases that are commonplace throughout the world. That is why Australia has to have such strong biosecurity laws.

Depp: Australians are just as unique, both warm and direct. If you disrespect Australian laws they will tell you firmly.

Heard: I am truly sorry that Pistol and Boo were not declared. Protecting Australia is important.

Depp:Declare everything when entering Australia. Thanks.