Ervaren kracht in de tropische elektronica

Eind jaren negentig, toen tropical house en global bass nog geboren moesten worden, was er een Nederlands trio dat Braziliaanse ritmes mengde met elektronische beats. Zuco 103 was een van de leukste bandjes van het land, met de uiterst charmante zangeres Lilian Vieira. Nu zijn ze weer terug bij de ‘brasilectro’ waar ze acht jaar geleden op het laatste album vanaf waren gestapt. En dat is winst, want het album laveert heerlijk tussen zweterige Braziliaanse electrofunk en lanterfanterige strandhouse met af en toe een ritmische experiment. Etno Chic is niet zo genre-definiërend als hun eerste platen, misschien is dat gewenning. Maar luister naar de stuiterende soca met blazers van ‘Na Luta’ of de industriële bas met lieve zang van ‘Song for Lelé’ en weet dat Zuco een van de meest ervaren krachten is in de tropische elektronica.

    • Leendert van der Valk