Bod Japanse brouwer op Grolsch geaccepteerd

De Nederlandse brouwer moet overgaan naar Asahi, als onderdeel van de fusie tussen AB Inbev en SABMiller.

Foto Lex van Lieshout / ANP

Het ziet ernaar uit dat Grolsch snel Japans eigendom wordt. AB Inbev, dat de huidige eigenaar SABMiller overneemt, heeft een bod van Asahi op Grolsch en ook Peroni en Meantime geaccepteerd, melden de brouwers.

De aankoop van de drie biermerken is nog niet definitief. De overname van SABMiller door AB Inbev is niet juridisch afgerond, onder meer omdat het bedrijf te groot zou worden als de drie merken niet verkocht zouden worden.

De Europese Commissie moet Asahi’s aankoop ook nog goedkeuren. De overname vindt pas plaats als AB Inbev en SABMiller één bedrijf gevormd hebben. Dat gebeurt naar verwachting in de tweede helft van 2016.

Begin februari deed Asahi een bindend bod op de Europese brouwers van zo’n 2,6 miljard euro.

Lees ook over de aankoop van Grolsch door Asahi: Trots van Twente gaat naar Tokio