Zie de Titanic zinken, in realtime

Naar de video die twee uur en veertig minuten duurt, keken al honderdduizenden mensen.

Na twee uur en 38 minuten gaat het zinken snel bij het noodlottige schip.
Na twee uur en 38 minuten gaat het zinken snel bij het noodlottige schip. Youtube

Op 14 april 1912 voer de beroemde Titanic kort voor middernacht tegen een ijsberg. 104 jaar later kunnen liefhebbers urenlang naar het zinkende schip staren, in realtime op Youtube. De video werd donderdag als livestream gepubliceerd en is sindsdien bijna driehonderdduizend keer bekeken.

In de stream horen kijkers nagespeelde stemmen van de crew, die het schip van zinken probeert te behoeden. Ook is er angstig gegil te horen. Reddingsboten worden een voor een het water in gelaten en meubels drijven steeds hoger. Ook komen er ooggetuigenverslagen van passagiers voorbij.

Youtube

Kijkers zien het water ook omhoog kruipen aan de binnenkant van het schip.Youtube

Opvallend is dat alle mensen ontbreken in de animatie. In de beruchte nacht kwamen meer dan vijftienhonderd mensen om het leven, ruim tweederde van de opvarenden.

De makers van de animatie ontwikkelen momenteel de game Titanic: Honor and Glory. Spelers moeten zich daarin in veiligheid weten te brengen, terwijl ze onderweg historische personages om raad vragen. De gameontwikkelaars schrijven op de site het spel met “respect” voor de gebeurtenis te maken en zo waarheidsgetrouw als ze kunnen.

Bekijk het zinken van de Titanic in realtime: