Australische families MH17 klagen Malaysia Airlines aan

Zeven van de 23 Australische families van slachtoffers van de vliegramp met de MH17 zijn naar de rechter gestapt. Ze klagen Malaysia Airlines aan voor het vliegen boven een conflictgebied, zo schrijft Herald Sun. De advocaat van de zeven families zegt tegen de krant dat het gevaarlijk was te vliegen boven Oost-Oekraïne. Hij baseert zich op het rapport van de Onderzoeksraad voor de Veiligheid (OVV) uit oktober 2015 waarin stond dat de risico’s boven Oost-Oekraïne niet goed waren ingeschat. Vlucht MH17 werd op 17 juli 2014 neergeschoten boven Oekraïne door een Boekraket tijdens een vlucht van Amsterdam naar Kuala Lumpur. Alle 298 passagiers kwamen om het leven, onder wie 27 Australiërs en 196 Nederlanders. Op de dag van de MH17-ramp vlogen 160 vliegtuigen over Oost-Oekraïne. Volgens de OVV wist Oekraïne dat afweergeschut werd gebruikt dat de vlieghoogte van commerciële vluchten kon bereiken, had het luchtruim moeten worden gesloten. (NRC)