Ruim 20 procent meer woningen verkocht

Vooral in Zeeland – in februari nog hekkensluiter – nam de verkoop flink toe: met 47,2 procent ten opzichte van een jaar eerder.

Foto Remko de Waal / ANP

De verkoop van woningen is vorige maand opnieuw flink aangetrokken. Meer dan 16.000 woningen veranderden in maart van eigenaar, een toename van 20,4 procent in vergelijking met dezelfde maand van vorig jaar. Vooral in Zeeland werden veel meer woningen verkocht, zo blijkt maandag uit cijfers van het Kadaster.

In de zuidwestelijke provincie nam de verkoop in maart met 47,2 procent toe, aldus de instantie die de eigendomsoverdracht van onroerend goed registreert. De verkoop groeide daarmee aanmerkelijk sterker dan in februari, toen er in Zeeland amper 13 procent meer woningen werden verkocht. De provincie was daarmee toen hekkensluiter.

Appartementen erg in trek

Ditmaal is Overijssel de provincie waar de verkoop het minst snel steeg, met 11,2 procent in vergelijking met een jaar eerder. Of ook de prijs die eigenaren voor hun huis kregen is toegenomen, wordt donderdag duidelijk: dan komt het Centraal Bureau voor de Statistiek met cijfers over de prijsontwikkeling van koopwoningen.

Het populairste type woning was vorige maand opnieuw het appartement, waarvan er 28,5 procent meer werden verkocht. Bij hoekwoningen nam de verkoop het minst snel toe, met 6,9 procent ten opzichte van maart vorig jaar. Ook vorige maand bleef de verkoop van hoekwoningen ver achter bij het gemiddelde.