‘Honderden migranten komen om in Middellandse Zee’

Sergio Mattarella, de president van Italië, spreekt van “weer een tragedie”.

Een reddingsoperatie eerder dit jaar op de Middellandse Zee.
Een reddingsoperatie eerder dit jaar op de Middellandse Zee. Foto: AP

Honderden bootvluchtelingen zouden maandag zijn omgekomen in de Middellandse Zee. Sergio Mattarella, de president van Italië, spreekt volgens persbureau Reuters van “weer een tragedie”.

Het zou volgens Italiaanse media gaan om vierhonderd - vooral Somalische, Ethiopische en Eritrese - migranten die om het leven kwamen toen hun boot kapseisde nabij de Egyptische kust. Slechts een dertigtal kon worden gered. De boot was op weg naar Italië. Er zijn geen verdere mededelingen gedaan over de toedracht van de ramp.

Reddingsoperaties

De Italiaanse kustwacht heeft de afgelopen weken enkele duizenden migranten uit zee gered. Zo werden vorige week nog 1.850 bootvluchtelingen gered uit het Kanaal van Sicilië.

De toename van het aantal bootvluchtelingen richting Europa heeft volgens Italiaanse functionarissen te maken met het opwarmen van het water. Ook speelt het sluiten van de Balkanroute voor migranten een belangrijke rol.

Klik of tap op de pijltjes voor meer informatie over de (alternatieve) routes die vluchtelingen volgen om Europa te bereiken