Lapadula, onthoud die naam. Hij maakte de mooiste goal dit weekend

Het was ‘t weekend van Danny Makkelie en dat is een trieste constatering. Heel gauw over naar de beste goals van dit weekeinde.

Het was ’t weekend van Danny Makkelie en dat is een trieste constatering. Dus, heel gauw over naar de beste goals van dit weekeinde.

Een paar dagen geleden op onze Facebookpagina werd nog eens duidelijk dat Louis van Gaal met Marcus Rashford echt de doorbraak van Patrick Kluivert herbeleeft. Achttien jaar, spits en onder Van Gaal goed voor goals, goals goals. Ook dit weekend weer waardoor Aston Villa na 28 jaar degradeert uit de hoogste Engelse klasse.

Wat verder opviel: geen panenka proberen als je niet absoluut 100 procent zeker bent dat je het kúnt. En de afstandschoten waren dit weekend weer in de aanbieding met exemplaren uit Zweden, Spanje en Portugal.

3. Barry McKay (Rangers FC)

Onlangs stelde Rangers FC, beter bekend als TFCFKAGR - the football club formerly known as Glasgow Rangers, promotie naar de hoogste Schotse divisie veilig. En dat betekent dat Celtic volgend seizoen na vier jaar zonder de ultieme rivaal eindelijk weer om de titel kan strijden in The Old Firm. Zondag stonden ze al tegenover elkaar in de halve finale van het bekertoernooi en Barry McKay had eenmagistrale goal in de verlenging. Uiteindelijk won Rangers met 5-4 na penalties.

2. Angel Di Maria (Paris Saint-Germain)

Dit weekend maar weer eens zes keer gescoord: PSG heeft nu een positief doelsaldo van liefst 71 na 34 wedstrijden. Caen ging eraan dit weekend en Zlatan nam slechts twee van de doelpunten voor z’n rekening. Leuk was de aanval waaruit Blaise Matuidi scoorde, maar de vierde van de middag was er een waar de schoonheid zogezegd vanaf droop.

1. Gianluca Lapadula (Pescara)

Best leuk nieuws uit Italië dit weekend waar, een beetje soortgelijk aan Rangers FC, het oude Parma FC promoveerde uit de Serie D. Na de financiële ellende met Parmalat speelde de club dit seizoen als Parma Calcio alles zonder te verliezen en keert het terug in het profvoetbal op het derde niveau in Italië. Eén treetje hoger speelt Pescara en bij die club acteert een jongen die afgelopen zomer Parma juist verliet: Gianluca Lapadula. Dit seizoen 22 goals in 34 duels en volgens de tabloids in de belangstelling van aankomend kampioen Leicester City. Begrijpelijk:

De Goal van het Weekend verschijnt elke maandag op nrc.nl. Inmiddels heeft de rubriek ook zijn eigen site.