Verhuizing naar Scheveningen, meer dagen en meer concerten

Festival Classique verhuist deze zomer voor de tiende editie van de Haagse binnenstad naar Scheveningen. Hoofdlocatie van het dan 10-daagse festival vormt het Kurhaus, waar in het verleden grote dirigenten als Bernstein en Karajan hebben opgetreden. Het daar nu gevestigde Amrath Hotel stelt de zalen, waaronder de Kurzaal, ter beschikking. Directeur Annemarie Goedvolk dacht al langer na over een verversing van de formule. „Ons festival wil klassieke muziek vernieuwen, samenwerkingen starten. Daarvoor is een opzet met meer kleinschaliger concerten op meer dagen geschikter.” Het festival, met een budget van acht ton, bestond de laatste jaren uit twee grootschalige concerten op de Hofvijver voor 6000 bezoekers en kleinschaliger aanbod. Nu zijn er tussen 10 en 19 juni 100 kleine voorstellingen, waarvan tien grotere concerten. Het Residentie Orkest speelt twee programma’s, waaronder een operaconcert olv Antony Hermus met Bastiaan Everink en Annemarie Kremer. (NRC)