Aston Villa degradeert na nederlaag bij ManUnited voor het eerst uit de Premier League

Na 104 seizoenen op het hoogste niveau is Aston Villa voor het eerst in de clubgeschiedenis gedegradeerd. Zaterdag werd bij Manchester United met 1-0 verloren. Hoewel er 65 miljoen pond (81,8 miljoen euro) in de spelersgroep was geïnvesteerd, zag het er al maanden naar uit dat de club uit Birmingham degradatie niet kon ontlopen. De club won dit seizoen pas drie keer.

Gedurende het seizoen waren er tal van incidenten rond de club. Middenvelder Jack Grealish werd in de zomer uit de selectie gezet nadat hij bewusteloos op straat was gevonden na een avond stappen. In oktober werd trainer Tim Sherwood ontslagen. Eind maart doken in de Britse media foto’s op van aanvaller Gabriel Agbonlahor met een waterpijp aan zijn mond. De club onderzocht de kwestie en schorste Agbonlahor voor één wedstrijd.

Met Aston Villa verdwijnt een grote naam uit de Premier League. De club won acht keer de landstitel en veroverde zeven keer de FA Cup. Tussen 2008 en 2011 was Aston Villa vaste gast in de Europa League. ‘From Rotterdam 2 Rotherdam’ stond dit seizoen op een spandoek. Het refereerde aan de Europa Cup 1-finale in 1982. Toen won Aston Villa in de Kuip van Bayern München (1-0). 34 jaar later is Rotherham één van de tegenstanders die Aston Villa volgend seizoen zal treffen. (NRC)