Aanvaller scheidsrechter verdacht van poging tot doodslag

Zaterdag probeerde de bezoeker van een pupillenwedstrijd de arbiter met een stanleymes te steken.

Het clubhuis van voetbalvereniging sv Den Hoorn.
Het clubhuis van voetbalvereniging sv Den Hoorn. Foto Bart Maat / ANP

De man die zaterdagochtend een scheidsrechter probeerde te steken met een mes wordt veertien dagen langer vastgehouden op verdenking van poging tot doodslag. Dat heeft de rechter-commissaris bepaald, meldt het Openbaar Ministerie.

Twitter avatar OM_DenHaag OM Den Haag Man die in Den Hoorn met stanleymes in richting scheidsrechter stak, is door de RC voor 14 dagen gehouden op verdenking poging doodslag.

Bij de voetbalwedstrijd van jeugdteams van SV Den Hoorn en Haaglandia uit Rijswijk, met spelers tussen de 8 en 10 jaar, trok een bezoeker een stanleymes en probeerde de arbiter te steken. De scheidsrechter kon het mes ontwijken, maar werd wel in zijn gezicht geslagen. Hij raakte niet gewond.

De 39-jarige Hagenaar had tijdens de E-pupillenwedstrijd al enkele opmerkingen naar het hoofd van de arbiter geslingerd. Toen hij het veld op kwam lopen, kon de scheidsrechter het mes ontwijken. De aanvaller werd uiteindelijk overmeesterd door andere aanwezigen. Een persoon raakte daarbij lichtgewond. Of de man die het veld inkwam een vader van een van de spelers is, is niet bekendgemaakt.