Fed Cup: Nederlandse tennissters niet naar finale

Frankrijk bleek in het beslissende dubbelspel te sterk voor het duo Kiki Bertens en Richèl Hogenkamp.

De Nederlandse Kiki Bertens.
De Nederlandse Kiki Bertens. Jean-Francois Monier / AFP

Het is de Nederlandse tennissters zondag niet gelukt de finale van de Fed Cup te bereiken. Frankrijk bleek in het beslissende dubbelspel te sterk voor het duo Kiki Bertens en Richèl Hogenkamp. De Franse Kristina Mladenovic en Caroline Garcio wonnen met 3-2, en spelen in november de finale tegen Tsjechië.

De Franse tennissters wonnen het dubbelspel met 4-6, 6-3, 6-3.

Twitter avatar FedCup Fed Cup FRANCE WINS: France beat the Netherlands 46 63 63 in doubles rubber to reach #FedCup final by 3 2 margin #FRANED https://t.co/S5SbBCMmPU

In het beslissende dubbelspel waren Hogenkamp en Bertens op papier de mindere. Het hele weekend bewees zeker Bertens al dat die papieren status niets uitmaakte, en ook in het dubbelspel ging die constatering op. Na een vroege break in de eerste set en een paar mindere momenten van met name Hogenkamp richtten de Nederlandse vrouwen zich op. Ze wisten tweemaal de service van Garcia te breken, waarna Bertens op 5-4 ijzersterk serveerde en de set binnensleepte.

Lees ook: Ze leed, maar ze schreeuwde niet om hulp - een interview met Kiki Bertens.

Ook de tweede set leek de kant van Nederland op te vallen toen Mladenovic op 3-3 een dubbele fout serveerde en Nederland een breakpoint kreeg. Na een lange bal dacht Nederland binnen te zijn, maar bij nadere inspectie bleek die op de lijn te zijn geland. Daarna leverden de Nederlandse vrouwen hun service in, en gaven ze de set weg.

In de vierde game van de derde set kregen Hogenkamp en Bertens alle kans om een vroege break ongedaan te maken, maar geen van de zes breakpoints werd verzilverd. Ook daarna kreeg Nederland nog kansen, maar die werden niet gepakt.
(ANP)