Enrico Gasparotto wint Amstel Gold Race

De Italiaan bleek in de sprint te snel voor de Deen Michael Valgren van Tinkoff.

Enrico Gasparotto wint de 51e editie van de Amstel Gold Race.
Enrico Gasparotto wint de 51e editie van de Amstel Gold Race. Bas Czerwinski / ANP

De Italiaan Enrico Gasparotto (34) heeft zondag de 51e editie van de Amstel Gold Race gewonnen. De wielrenner van de Belgische ploeg Wanty-Groupe Gobert bleek in de sprint te snel voor de Deen Michael Valgren van Tinkoff.

Gasparotto klom als snelste de Cauberg op en pakte de Belgische vluchter Tim Wellens terug. Hij kreeg Valgren mee in zijn wiel, en samen gingen ze in Vilt de strijd aan voor de zege. De sprint van de achtervolgers werd gewonnen door de Italiaan Sonny Colbrelli, op drie seconden achterstand.

Gasparotto won de Nederlandse klassieker één keer eerder, in 2012. Tot zondag was het zijn laatste zege.

De ploeg Wanty-Groupe Gobert werd vorige maand getroffen door groot leed toen de 25-jarige Belgische wielrenner Antoine Demoitié, die tijdens de wielerronde Gent-Wevelgem was aangereden door een motorrijder, in het ziekenhuis in Lille overleed aan zijn verwondingen.

Twitter avatar TeamWantyGobert Team Wanty-Gobert First words of Gasparotto: “This victory is for Antoine Demoitié” #RideForAntoine #AGR

(ANP)