Poldernieuws

Dit schrijven andere media vandaag

Foto ANP

Dit zijn de belangrijkste zakelijke verhalen in Nederlandse media.

Belangrijke dag voor lichtdivisie Philips

Vandaag is een cruciale dag voor de lichtdivisie van Philips. Drie kandidaat-kopers moeten vandaag een officieel bod uitbrengen. Dat schrijft het Financieele Dagblad op de voorpagina.

De investeringsfondsen Apollo uit de VS, Onex uit Canada en Go Scale Capital uit China willen de lichtdivisie van het Eindhovense bedrijf kopen. Wel is het de vraag of ze bereid zijn genoeg te bieden. Philips zou circa 5 miljard euro voor de divisie verlangen.

Hoogleraren keren zich tegen kiloknaller

Vijftig hoogleraren steunen actiegroep Wakker Dier in de strijd tegen de praktijk van supermarkten om zeer goedkoop vlees te verkopen. Dat schrijft de Volkskrant.

De hoogleraren (van biochemici tot filosofen) beredeneren vanuit hun vakgebied waarom ze tegen kiloknallers zijn. Lobbygroep Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) heeft kritiek op de actie. Wakker Dier kent te weinig waarde toe aan initiatieven van supermarkten om duurzaam vlees te verkopen en te promoten.

En docent en werken bij een bedrijf als oplossing

Docenten techniek die ook bij bedrijven werken. Dat soort dubbelbanen is volgens Techniekpact, een onderwijsdenktank, mogelijk een oplossing om het lerarentekort aan te pakken. Dat schrijft Trouw.

Doekle Terpstra van Techniekpact: “Straks is er geen onderscheid meer, de werktuigbouwkundige is zowel docent als technicus in een bedrijf. Het worden mensen van het onderwijs en het bedrijfsleven samen.” Volgens Terpstra moet er een einde komen aan het idee dat als je eenmaal kiest om leraar te zijn dat je altijd leraar blijft.