Axl Rose vervangt zanger Johnson bij AC/DC

Het is nog onduidelijk of de frontman van Guns N’ Roses Johnson tijdelijk of permanent opvolgt.

Axl Rose (links) op archiefbeeld uit 2014 met twee bandgenoten van Guns N' Roses, Duff McKagan en DJ Ashba
Axl Rose (links) op archiefbeeld uit 2014 met twee bandgenoten van Guns N' Roses, Duff McKagan en DJ Ashba Foto Paul A. Hebert/AP

Guns N’ Roses-frontman Axl Rose is de nieuwe zanger van rockband AC/DC. De Australische groep bevestigde het nieuws zondag zelf op haar website. Er gingen al enkele weken geruchten dat Rose de opvolger zou worden van voormalig AC/DC-zanger Brian Johnson, die vorige maand per direct moest stoppen met optreden omdat hij doof dreigde te worden.

Twitter avatar acdc AC/DC AC/DC will resume the #RockOrBust World Tour w/ Axl Rose joining on vocals. All updated tour dates can be found here https://t.co/jshRD4pBV7

Het is nog niet duidelijk of Rose de permanente vervanger zal zijn van Johnson of dat de laatste bij een eventueel volgende tournee weer terugkeert op het podium. In ieder geval zal Rose de huidige concertreeks met AC/DC meedoen. Het eerste concert van de Australische formatie met nieuwe zanger is op 7 mei in Lissabon, bij de aftrap van een reeks Europese optredens.

De groep moest in maart de tournee staken nadat de vorige zanger Johnson op doktersadvies een rustperiode moest inlassen. AC/DC bedankt hem voor zijn jarenlange inspanningen:

“De leden van AC/DC willen Brian Johnson bedanken voor zijn bijdragen en jarenlange toewijding aan de groep. We wensen hem beterschap met zijn gehoor en toekomstige inspanningen. Terwijl we eigenlijk willen dat deze tour eindigt, zoals deze begon, begrijpen en respecteren we het besluit van Brian.”

Niet alle fans zijn blij

Niet alle fans van AC/DC zijn blij met de nieuwe zanger, zo valt op social media te lezen. Een aantal van hen stelt dat de groep beter kan stoppen dan met deze oplossing aan te komen. “Als fan ben ik het hier niet mee eens. Ik zou liever zien dat jullie mijn optreden afzeggen en respect tonen voor Brian. Stop op een waardige manier”, reageert één van hen op de Facebookpagina van AC/DC.

Twitter avatar Fiercely_ Todd @acdc There comes a time, every place has been played, your money made, the legacy written, then call it a day. Not do dumbshit like this!
Twitter avatar AnthonyBialy Anthony Bialy @acdc Only thing worse than replacing Brian Johnson? Replacing him with Axl.
Twitter avatar thestylesplash Emma Peach @acdc Absolutely gutted. As a life long AC/DC fan I feel totally let down by the way this has been handled. The greatest band ever ruined 😢

Reunie Guns N’ Roses

Rose staat dit jaar voor het eerst in twintig jaar weer op het podium met de originele leden van Guns N’ Roses, inclusief gitarist Slash. Met hen zal hij in de zomer door Noord-Amerika touren.