Weer

Na een wisselvallige zaterdag met zon en buien, lijkt het de dagen daarna weer op te knappen. De gangmaker achter deze weersverbetering is een hogedrukgebied ten westen van de Britse eilanden, dat zich steeds verder richting Nederland weet uit te breiden.

In de avond en nacht blijft het zaterdag overal droog. Vervolgens klaart het op. Het koelt af tot 2 graden in het binnenland en tot 6 graden aan de kust. Vervolgens loopt de temperatuur zondag op naar 10 tot 12 graden. Hierbij schijnt de zon aanvankelijk flink, maar in de loop van de dag volgen steeds meer stapelwolken. Vooral landinwaarts kunnen deze een bui opleveren.

Op maandag blijft het echter droog. Daarbij wordt aan de westkust de hele dag zonovergoten weer verwacht. Verder oostwaarts zijn er vooral ’s middags ook stapelwolken. Omdat de zon vaker schijnt, pakken de maxima met 12 aan zee tot 15 in het zuidoosten graden iets hoger uit.

In de dagen erna verandert weinig in het weerbeeld en wordt het nog iets warmer.

Richting het volgende weekeinde neemt de wisselvalligheid echter toe en gaan de maxima iets omlaag.