Voor ‘Ahoy’ moet je nu naar Bijlmer

None

Er staat Jet op de bal, maar om dat fraaie detail gaat het nu even niet. Zaterdag staat de 22-jarige Jet Hendriks met Tot Ons Plezier uit Sassenheim in de finale om het Nederlands kampioenschap korfbal, de wedstrijd die al jarenlang wordt aangeduid als ‘Ahoy’. Vorig jaar verloor Hendriks’ TOP met 22-21 van PKC.

Wist u trouwens dat het vijf jaar geleden is dat ‘Ahoy’ met méér dan één punt verschil werd beslist? Maar let op: voordat u in uw enthousiasme de metro naar Zuidplein neemt: ‘Ahoy’ is dit jaar niet in Ahoy, maar in de Ziggo Dome. U weet wel, die oversized gymzaal annex repetitieruimte in de buurt van Abcoude. Het was, aldus de korfbalbobo’s, ‘een belangrijke stap in de positionering van onze sport’. Al ging ook het gerucht dat het Rotterdamse sportpaleis ‘een beetje viezig hier en daar’ was. Toch geen kakkerlakken?

Hoe dan ook, bij TOP is Jet Hendriks drie weken geleden al begonnen de Bijlmergoden gunstig te stemmen. Drie dagen na de dood van Cruijff nam zij met teamgenoot Nick Piekaar een strafworp in tweeën, wat eindigde in een lay-up die zo fraai was als deze foto doet vermoeden (TOP speelde passend in een wit shirt met rode baan).

Laat Hendriks en de haren dus vooral winnen zaterdag, waarna het grootste indoorsportevenement gewoon terug kan naar Rotterdam. Die route heeft Cruijff immers ook weleens afgelegd.

    • Arjen Fortuin