Tiental Graafschap pakt punt

. De Graafschap heeft vrijdagavond op de valreep een punt overgehouden aan de thuiswedstrijd tegen FC Twente: 1-1. Invaller Piotr Parzyszek maakte vijf minuten voor tijd gelijk toen De Graafschap al bijna een half uur met een man minder op het veld stond in Doetinchem. Jeroen Tesselaar kreeg twee gele kaarten in vijf minuten. Jerson Cabral had FC Twente na een half uur op 1-0 gezet. De Graafschap blijft één na laatste in de eredivisie, twee punten voor op Cambuur dat zondag uit tegen NEC speelt.

FC Twente leed weer puntenverlies nadat zondag thuis werd verloren van Feyenoord en deze eerder maand al drie punten in mindering werden gebracht wegens het intrekken van de jaarrekening. Dit weekend wordt naar verwachting wel een belangrijke stap gezet richting behoud van de club met het tekenen van een crediteurenakkoord met oud-bestuurders en investeerders. Daarmee wordt de problematische financiële situatie aanzienlijk verbeterd en voldaan aan een voorwaarde voor gemeentelijke garantstelling. (NRC)