In beeld

De indrukwekkendste foto’s van afgelopen week

De fotoredactie van NRC selecteert wekelijks de indrukwekkendste, mooiste en beste nieuwsfoto's uit de duizenden foto's die op onze redactie binnenkomen. (Let op: deze serie kan schokkende beelden bevatten.)
Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn tijdens hun tweedaags werkbezoek aan de Duitse deelstaat Beieren bij BMW Welt, het kennismakings- en distributiecentrum van BMW Groep. Zowel de koning als de koningin zaten even achter het stuur van deze futuristische conceptauto.
Reuters / Michael Dalder
In Hortolandia, Brazilië hangen 149 deelnemers aan een dertig meter hoge brug voor een wereldrecordpoging 'rope jumping'.
Foto: Reuters / Paulo Whitaker
Een heilige man (sadhoe) zegent een kind volgens een hindoe-ritueel met zijn voet, als onderdeel van een religieuze processie tijdens het Gajan Festival in Kolkata (Calcutta) in India.
Reuters / Rupak De Chowdhuri
Een migrant heeft zijn gezicht met tandpasta ingesmeerd tegen het traangas van de Macedonische politie bij een protest aan de Grieks-Macedonische grens bij Idomeni.
AP / Amel Emric
Een man slaapt op een balk tussen de twee pijlers van een brug over de rivier Sabarmati in Ahmedabad, India.
Foto: Reuters / Amit Dave
Een artillerie-oefening van het Noord-Koreaanse leger.
Foto: Reuters / KCNA
Inwoners van Mashiki in Zuid-Japan worden opgevangen in het stadhuis na een aardbeving vrijdag.
Ryosuke Uematsu / Kyodo News via AP
Een lichaam wordt uit het puin gehaald na een explosie in de buurt van het Palestijnse vluchtelingenkamp Ein el-Hilweh in Libanon. Bij deze aanslag werd ook Fatah-generaal Fathi Zeidan gedood.
Foto: AP / Mohammed Zaatari
In de Indiase stad Hyderabad is een kraanwagen omgevallen die een vliegtuig vervoerde van het vliegveld Begumpet naar een trainingsschool voor kadetten.
Foto: AFP / Noah Seelam
Hassan Hanafi, de spreekbuis van Al-Shabaab in Somalië is door de rechter medeplichtig verklaard aan de dood van ten minste vijf journalisten die Al-Shabaab als tegenstander zag. Hij is maandagochtend door een vuurpeloton ter dood gebracht.
Foto: Reuters / Ismail Taxta
De Colombiaanse turner Javier Sandoval tijdens de Pacific Rim Gymnastics Championships in Everett, Washington.
Foto: AFP / Ezra Shaw
Directeur Uwe Lemmer kijkt naar de sterren. Deze week opent het het Carl-Zeiss Planetarium in Stuttgart, waar onder andere deze projectie voor het publiek toegankelijk zal zijn.
Foto: AFP / Christoph Schmidt
Golfer Smylie Kaufman brengt met een 'drop' de bal opnieuw in het spel tijdens de Masters in Augusta, Georgia.
Foto: Getty Images / Andrew Redington
Kinderen nemen een duik in een geïmproviseerd zwembad. Manilla heeft een hittegolf achter de rug met temperaturen tot boven de 43 graden.
Foto: Reuters / Romeo Ranoco
Geschilderde muzikanten op de Yamaha design tentoonstelling op de Design Fair in Milaan.
AP / Luca Bruno
Beginnende bodybuilders op een regionaal kampioenschap in Stavropol in Rusland.
Reuters / Eduard Korniyenko
De Britse prinses Catherine wandelt met een neushoornkalf in het Panbari-reservaat in Kaziranga in India.
Reuters / Adnan Abidi
Een meisje krijgt een poliovaccinatie tijdens een huis-aan-huiscampagne in de Jemenitische hoofdstad Sana'a.
Reuters / Khaled Abdullah
Aan de Atlantische kust van Senegal wordt door lokale vissers op haai gevist. De vangst wordt aan wal in de open lucht op het strand verwerkt.
AFP / Seyllou
Afghaanse kinderen op een kar rijden langs de locatie van een bomaanslag op een bus. Een passagier van de bus die werknemers van het ministerie van Onderwijs vervoerde, kwam hierbij om het leven.
AP / Rahmat Gul