Real tegen Manchester City, ontloopt stadgenoot Atlético en topclub Bayern

Real Madrid treft in de halve finales van de Champions League Manchester City. De andere halve eindstrijd gaat tussen Atlético Madrid en Bayern München, zo heeft de loting bepaald vrijdag in het Zwitserse Nyon op het hoofdkantoor van de Europese voetbalbond UEFA. De ‘Koninklijke’ uit Madrid veroverde tien keer de belangrijkste Europese beker. Real staat al voor de 27e keer in de halve finales van de Champions League, voorheen de Europa Cup 1. Manchester City zat nog nooit bij de laatste vier. Bayern en Atlético stonden in 1974 tegenover elkaar in de finale van de Europa Cup I, waarbij de Madrilenen in de slotminuut van de verlenging een 1-0 voorsprong verspeelden. In de return werd het 4-0 voor Bayern. De speeldata van de eerste wedstrijden zijn 26 en 27 april, de returns op 3 en 4 mei. Manchester City en Atlético Madrid beginnen met thuisduels. (ANP)