Winst voor Bertens, verlies voor Hogenkamp in Fed Cup

Bertens won met 6-4, 6-2. Hogenkamp verloor met 6-2, 6-4.

Tennisser Kiki Bertens
Tennisser Kiki Bertens Foto Koen Suyk / ANP

Kiki Bertens heeft zaterdagmiddag de eerste match in het Fed Cup-duel met Frankrijk in twee sets gewonnen met 6-4, 6-2. In het tweede duel van de halve finale van het tennistoernooi delfde Richèl Hogenkamp het onderspit tegen Kristina Mladenovic: 6-2, 6-4.

Bertens - Garcia: 6-4, 6-2

Met versloeg Bertens (WTA-96) haar rivaal Caroline Garcia (WTA-45) soepel in twee sets en bracht Nederland hiermee op 1-0 voorsprong. De Nederlandse kopvrouw begon in Trélazé goed door in de openingsgame gelijk de eerste set van Garcia te breken. Na die veelbelovende start wist Bertens haar voorsprong vast de houden. Uiteindelijk eindigde de set met een misser van de Franse tennisser, die met een wilde forehand de bal uit sloeg.

Lees ook het interview met Kiki Bertens: Ze leed, maar schreeuwde niet om hulp

Ook in de tweede set bleef Bertens haar internationaal hoger aangeschreven tegenstander de baas. Garcia beging een flink aantal slordigheden, wat erin resulteerde dat de wedstrijd al na vijf kwartier beslist was.

Na afloop toonde Bertens zich tevreden over haar prestaties. Op Ziggo Sport zei ze:

“Ik begon goed met retourneren en nadat ik 0-40 achterstond en twee aces sloeg in de tweede game had ik vertrouwen in mijn service. Ik vind het lekker om op gravel soms een zwaardere bal te spelen en dan de aanval te zoeken. Dat ging vandaag erg goed.”

Hogenkamp - Mladenovic: 2-6, 4-6

Later op de dag nam de 24-jarige Richèl Hogenkamp (WTA-139) het op tegen Kristina Mladenovic, nummer 28 op de wereldranglijst. Het werd de jarige tennisser uit Doetinchem de hele wedstrijd knap lastig gemaakt.

Hogerkamp ging strijdbaar en energiek de eerste set in en wist een aantal knappe punten te maken. Dat was echter vooral te danken aan fouten van Mladenovic, die soms wat onzeker leek te spelen. Gaandeweg werd duidelijk dat de Française een maatje te groot was voor Hogenkamp, die in de tweede set niet veel meer had in te brengen.

Na afloop erkende Hogenkamp op Ziggo Sport dat het zaterdag niet lekker liep:

“Zij [Mladenovic, red.] speelde agressief en ik begon niet lekker. Daardoor kwam zij snel op voorsprong en begon ze wat losser te spelen. Ik probeerde te knokken, dat kan ik mijzelf niet verwijten. Maar ik heb gewoon niet goed gespeeld.”

Na de wedstrijden zaterdag staat het 1-1 tussen Nederland en Frankrijk in het toernooi voor landenteams. Zondag worden nog drie matches gespeeld: twee duels en een dubbelspel.

    • Casper van der Veen