Verkoop in Europa trekt aan

Er werden in de EU ruim 1,7 miljoen nieuwe auto’s op kenteken gezet. Foto Bloomberg

De verkoop van auto’s in de Europese Unie is in maart opnieuw toegenomen. Er werden ruim 1,7 miljoen nieuwe auto’s verkocht. Dat is dichtbij het niveau van 1,8 miljoen van maart 2007, dus voor de crisis. Dat heeft brancheorganisatie ACEA vrijdag bekendgemaakt.

Dealers verkochten vorige maand 6 procent meer auto’s dan in maart vorig jaar. Van de grote automarkten liet Italië de sterkste groei zien (17,4 procent meer), gevolgd door Frankrijk (7,5 procent meer). In Nederland ging de verkoop 4,3 procent omhoog naar een kleine 30.000 nieuwe auto’s.

Volkswagen, dat sinds afgelopen september is verwikkeld in een schandaal, verloor in Europa voor de zevende maand op rij marktaandeel (22,2 procent, tegen 23 procent een jaar eerder). Ook Peugeot/Citroën en Ford raakten marktaandeel kwijt. Renault won terrein. (ANP)