Loting halve finales CL: Bayern-Atlético, City-Real

Dat bleek tijdens de loting in het Zwitserse Nyon.

De burgemeester van Milan, Giuliano Pisapia, voorafgaand aan de loting voor de halve finales van de Champions League.
De burgemeester van Milan, Giuliano Pisapia, voorafgaand aan de loting voor de halve finales van de Champions League. Foto Fabrice Coffrini/AFP

Bayern München speelt in de halve finale van de Champions League tegen Atlético Madrid. De andere wedstrijd gaat tussen Manchester City en Real Madrid. Dat bleek tijdens de loting in het Zwitserse Nyon. De wedstrijden worden op 26/27 april en 3/4 mei gespeeld.

Bayern speelt de heenwedstrijd in Madrid, een week later volgt de return in München. Manchester City opent thuis tegen Real, de week erna spelen de ploegen in Madrid. De finale is op 28 mei in Milaan.

Kwartfinales

Bayern, winnaar van vijf Champions Leaguetitels - voor het laatst in 2013 -, haalde de halve finale ten koste van Benfica. Woensdag werd het in Portugal 2-2, maar dat was na de 1-0-overwinning in Duitsland genoeg. Atlético Madrid, dat in de achtste finale na penalty’s PSV versloeg, onttroonde verrassend regerend kampioen Barcelona.

Real wist dinsdag een 2-0-verlies in Wolfsburg goed te maken dankzij een hattrick van Cristiano Ronaldo. Manchester City versloeg over twee wedstrijden het Paris St. Germain van Zlatan Ibrahimovic.

Door de loting is een herhaling van de Madrileense finale van 2014 mogelijk. Die wedstrijd was 90 minuten spannend, maar in de verlenging walste Real over stadsgenoot Atlético heen: het werd 4-1. Saillant zou een finale tussen Bayern München en Manchester City zijn. Bayern-coach Pep Guardiola zou dan spelen tegen de ploeg die hij enkele maanden later gaat coachen.

Europa League

Ook de loting van de halve finales van de Europa League werd vrijdagmiddag verricht. Er is nog altijd kans op een volledig Spaanse finale, nu Sevilla Sjachtar Donetsk treft. Sevilla kan dit jaar voor de derde keer op rij de titel pakken.

Sjachtar Donetsk speelt op 28 april de eerste wedstrijd thuis. Villarreal begint op 28 april tegen Liverpool in een thuisduel. De returns zijn op 5 mei en de finale wordt gespeeld op 18 mei in Basel.

    • Frank Huiskamp