Bosch meets Beyoncé: deze albumhoezen zijn pas kunst

Queen schuift aan bij Rembrandt door deze kunstenaar die albumhoezen versmelt met klassieke schilderijen.

Wat hebben Paolo Nutini en Edvard Munch gemeen? Op het eerste gezicht helemaal niks. Maar kijk eens goed naar De Schreeuw, en dan de hoes van Paolo Nutini’s album ‘Caustic Love’. Met een beetje passen en meten gaan die twee wonderwel samen. Of neem de hoes van Coldplay’s ‘Christmas Lights’; die past eigenlijk prima bij een Van Gogh.

De Fillippijnse artiest Eisen Bernardo zag overal die overeenkomsten tussen schilderkunst en albumhoezen en besloot de twee werelden op geheel eigen samen te voegen. Op zijn Instagram-account Albumplusart gaan klassieke schilderijen samen met al net zulke klassieke albumhoezen.

De resultaten zijn verbazingwekkend knap, zoals de versmelting van Hopper met ‘The Wall’ van Pink Floyd of Destiny’s Child in een tafereel van Hiëronymus Bosch. In andere gevallen is het resultaat zelfs hilarisch. Wie had ooit Drake in een huiselijk Renaissance-tafereel wijn zien drinken, of Queen als Staalmeesters van Rembrandt? Een paar voorbeelden van het account Albumplusart:

Hiëronymus Bosch gaat fierce met Destiny’s Child.

Goghplay.

Nicki Minaj.

Pink Floyd is bij Edward Hopper another brick in the wall.

Paolo Nutini schreeuwt.

Tupac nog steeds zonder Biggie, maar wel met luit.

Meer, véél meer bij Albumplusart.

    • Philippus Zandstra