In beeld

Zij zijn de stemmen van The Jungle Book

Idris Elba, Scarlett Johansson, Lupita Nyong’o. Aan de nieuwe remake van Disneys The Jungle Book hebben veel bekende acteurs hun stem geleend.
Christopher Walken is de stem van Koning Louie, die op zoek is naar het geheim van de ongrijpbare en dodelijke rode bloem (vuur). ‘Koning Louie is gigantisch, drieënhalve meter hoog. Hij kan net zo intimiderend zijn als dat hij charmant is’.
Disney
Lupita Nyong’o is de stem van Raksha, een wolvenmoeder, die Mowgli verzorgt als hij wordt aangetroffen in de jungle. ‘Ze is de beschermer, de eeuwige moeder. Raksha betekent bescherming in het Hindi, ik voelde me direct verbonden.”
Disney
Sir Ben Kingsley is de stem van Bagheera, de strenge mentor van Mowgli, die erop aanstuurt dat hij de jungle verlaat zodra hij daar klaar voor is. “Bagheera is Mowgli’s adoptie-ouder. Zijn rol is onderwijzen, gidsen en beschermen. Mijn versie van Bagheera is militair, vermoedelijk een kolonel. Hij is direct herkenbaar aan de manier waarop hij praat en zich gedraagt.”
Disney
Giancarlo Esposito is de stem van Akela, de leider van de roedel wolven die Mowgli opvoeden. “Akela is de onbetwiste leider van de roedel. Hij gelooft in de eenheid van de groep. Hij is een groot leider, een wijze leraar.”
Disney
Scarlett Johansson is de stem van Kaa, een enorme python die haar stem en hypnotische gaven gebruikt om Mowgli te misleiden. “Kaa verleidt en vangt Mowgli met haar verhalen. Ze is de toegang tot Mowgli’s verleden. De manier waarop de slang beweegt is erg verleidelijk.”
Disney
Idris Elba is de stem van Shere Khan, de gehavende tijger die de mens haat. Hij is ervan overtuigd dat Mowgli een bedreiging is. “Shere Khan regeert met angst. Hij terroriseert iedereen die hij benadert, bevangen door angst.”
Disney