Omzet van Action naar 2 miljard

Discounter Action zag de omzet afgelopen jaar met krap een derde toenemen. Het bedrijf opende 141 nieuwe winkels, vooral in het buitenland.

Action zette over 2015 een omzet van krap 2 miljard euro in de boeken. Het bedrijfsresultaat nam met 36 procent toe tot 226 miljoen euro. Topman Sander van der Laan sprak in een toelichting van „wederom een succesvol jaar” voor de onderneming.

Het aantal winkels in Frankrijk is afgelopen jaar meer dan verdubbeld tot 120. Daarnaast werden 31 nieuwe filialen in Duitsland geopend, 23 in België en 17 in Nederland. Ook werden de eerste Actions in Oostenrijk en Luxemburg geopend. Vorige maand ging bij Parijs het eerste distributiecentrum buiten Nederland open.

Volgens Van der Laan zal Action ook in 2016 internationaal verdere stappen zetten. Daarbij verwacht de onderneming zowel een hogere omzet als een stijging van het bedrijfsresultaat. Qua groei richt het zich met name op Duitsland en Frankrijk, geholpen door de opening van nieuwe distributiecentra in deze landen. De discounter heeft de ambitie om dit jaar meer nieuwe winkels te openen dan afgelopen jaar.

Action telt momenteel meer dan 680 winkels in zes landen. Bij de onderneming werken 28.000 medewerkers. In de winkels worden meer dan 6.000 artikelen aangeboden, waarvan circa een derde tot het vaste assortiment behoort. (ANP)