Beslist.nl vertrekt als grote hoofdsponsor in het schaatsen

Het bedrijf steunt de schaatsploeg van trainer Gerard van Velde, waarvoor onder andere de broers Michel en Ronald Mulder schaatsen.

Gerard van Velde komt het podium op tijdens de presentatie van Team beslist.nl voor het schaatsseizoen 15/16. Vlnr: Arjan Samplonius, Michel Mulder, Ronald Mulder, Stefan Groothuis, Jesper Hospes, Daidai Ntab, Kai Verbij, Pim Schipper en Thomas Krol. ANP / Jeroen Jumelet

Vergelijkingssite Beslist.nl stopt als grote hoofdsponsor in de schaatswereld. Eerder stopten al Stressless, Conrendon en Continu als grote sponsoren in het schaatsen. Beslist.nl steunt de gelijknamige schaatsploeg van trainer Gerard van Velde, waarvoor onder andere de broers Michel en Ronald Mulder schaatsen.

Het bedrijf begon in 2012 in de schaatswereld. In Team Beslist.nl schaatsen naast de beroemde broers ook bijvoorbeeld Stefan Groothuis en Shani Davis. Een hoogtepunt was het goud op een olympische 500 meter in Sotsji door Michel Mulder. Directeur Kees Verpalen beloofde tijdens de Spelen nog zeker twee jaar door te gaan als hoofdsponsor, met een optie op nog twee seizoenen. Daar komt het echter niet meer van.

Verpalen licht aan NRC het besluit toe. “De balans tussen de zichtbaarheid en recht van teamsponsoren en hun investering in de schaatssport is compleet zoek. Twee jaar geleden, na het succes in Sotsji, is afgesproken met de KNSB afgesproken om ten faveure van de sport te werken aan een houdbaar sponsormodel, met een win-win voor alle betrokken partijen. Maar, het nieuwe model is zelfs meer uit balans dan het vorige. De KNSB verwacht in verhouding een buitenproportionele bijdrage van sponsoren.”

Verpalen noemt de KNSB “log, niet efficiënt en met een te dure overhead”. “Daardoor komen te weinig euro’s die wij uitgeven bij de topsporters en de talentontwikkeling terecht.”

In oktober zei trainer Van Velde in een interview met deze krant over Beslist.nl: “Ik heb er vertrouwen in dat ze (het contract, red) met twee jaar verlengen, maar er is nog niets getekend.” Ook zei hij: ”Het zou niet fijn zijn als Beslist stopt. Maar als bij ons de grootste sponsor stopt, hebben we nog altijd een begroting van boven het miljoen en is er niet morgen een probleem. Dat zegt niet iedereen ons na. In het schaatsen zitten de budgetten in een vrije val. Die van ons stegen dit jaar met zes ton.”

    • Liza van Lonkhuyzen