Golden State Warriors verbreekt twintig jaar oud record: 73 zeges

Golden State Warriors heeft het recordaantal overwinningen van de Chicago Bulls in een NBA-seizoen overtroffen. De basketballers uit Oakland wonnen woensdagnacht in de slotwedstrijd van het reguliere seizoen tegen de Memphis Grizzlies hun 73ste wedstrijd: 125-104. Daarmee verbeterden de Warriors het twintig jaar oude record van de Bulls, dat destijds met Michael Jordan in de ploeg tot 72 overwinningen kwam. De Warriors evenaarden de Bulls zondag al tegen San Antonio Spurs. De kampioen van 2015 kreeg woensdag voor eigen publiek in de Oracle Arena een ultieme kans om het record alleen in handen te nemen. Onder aanvoering van de uitblinkende Stephen Curry (46 punten, waarvan tien driepunters) schreef Golden State historie in de NBA. De Warriors gaan als torenhoge favoriet voor de titel de play-offs in, waarin ze de Houston Rockets treffen in de eerste ronde. (ANP)