‘FARC toch nog actief in drugshandel Colombia’

De Colombiaanse rebellenbeweging FARC is niet gestopt met de handel in drugs, ondanks dat dit bij de vredesonderhandelingen was overeengekomen. Dat zegt het hoofd van de Colombiaanse narcoticabrigade. De FARC wakkeren het verzet tegen de vernietiging van verboden gewassen zelfs aan, stelt José Angel Mendoza. De Revolutionaire Strijdkrachten van Colombia, zoals de beweging voluit heet, financieren hun strijd al tientallen jaren uit de drugshandel. Maar tijdens het vredesoverleg met de regering in de Cubaanse hoofdstad Havana, dat nu bijna is afgerond, sloten de FARC een deelakkoord en beloofden een eind aan de praktijken te maken. De rebellen zegden toe de banden met drugshandelaars te verbreken, de cocateelt te staken en de vervaardiging van drugs te helpen bestrijden. (ANP/ Reuters)