Spelenderwijs iets leren over taoïsme in fraaie familiefilm

In het derde deel van de populaire reeks Kung Fu Panda gaat panda Po op zoek naar zichzelf. Als zijn lang vermiste vader zich aandient, begrijpt hij opeens dat gans Mr. Ping, die hem opvoedde, zijn stiefvader is. Met z’n drieën trekken ze naar een geheime plek hoog in de Chinese bergen waar een grote pandakolonie woont. Na een training in Oosterse vechttechnieken nemen ze het met zijn allen op tegen een vijand die de ‘chi’ – innerlijke energie en levenskracht – van kungfumeesters wil bemachtigen.

Sluipenderwijs kunnen kinderen en ouders zo iets leren over de basisprincipes van het taoïsme. Maar de film is niet alleen educatief amusement. Net als de eerdere films ziet ook Kung Fu Panda 3 er prachtig uit, vooral de paradijselijke natuur komt tot leven. De in viezige, monochrome groentinten gehulde demonenwereld van schurk Kai bedreigt de rijk geschakeerde kleurenpracht. Dat kan panda Po niet over zijn kant laten gaan.

    • een onzer redacteuren